Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji orestovat. Pak přidáme na kostky pokrájenou dýni, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme pod pokličkou cca 15 minut doměkka. Když je zelenina měkká, vyndáme kuličky koření s bobkovým listem, nalijeme smetanu a vše rozmixujeme. V případě potřeby zahustíme troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, hustotu zredukujeme i vývarem dle potřeby. Vše necháme provařit a nakonec dochutíme solí a trochou octa.
Podáváme s knedlíkem, rýží... a přidat k ní můžeme i plátek vařeného nebo přírodně upraveného masa.
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem