Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji orestovat. Pak přidáme na kostky pokrájenou dýni, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme pod pokličkou cca 15 minut doměkka. Když je zelenina měkká, vyndáme kuličky koření s bobkovým listem, nalijeme smetanu a vše rozmixujeme. V případě potřeby zahustíme troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, hustotu zredukujeme i vývarem dle potřeby. Vše necháme provařit a nakonec dochutíme solí a trochou octa.
Podáváme s knedlíkem, rýží... a přidat k ní můžeme i plátek vařeného nebo přírodně upraveného masa.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater