Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nadrobno. Vše dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou (400–500 ml), osolíme a vaříme cca 20 minut. Nakonec přidáme tymián nakrájený na jemno. Každou porci pokapeme olejem a posypeme parmazánem. Podáváme s nasucho opečenými plátky chleba.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky