Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky dle chuti. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme i tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Hotovou bábovku (řez) můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou nebo citronovou polevou.
Žloutky rozšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a jogurt. Vše ještě chvilku šleháme.
Přidáme…
více o Jogurtová bábovka s kokosem
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem