Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky dle chuti. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme i tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Hotovou bábovku (řez) můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít čokoládovou nebo citronovou polevou.
Žloutky rozšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a jogurt. Vše ještě chvilku šleháme.
Přidáme…
více o Jogurtová bábovka s kokosem
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky