Dýni očistíme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm velké. Osmažíme na másle, zalijeme mlékem a zeleninovým vývarem z bujonů. Necháme povařit, dokud dýně zcela nezměkne. Rozmixujeme ručním šlehačem a dochutíme dle potřeby. Podáváme s hoblinkou parmezánu a osmaženými krutonky z housky. Já dávala lžičku zakysané smetany a posypala petrželkou.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky