Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno. Z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na malé kostky. Jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme je citrónovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, zázvor a polévkovou lžíci kari koření. Smažíme 2–3 minuty, přidáme nakrájenou dýni, jablka a dochutíme. Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut.
Nakonec hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Při podávání na talíři každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájenými bylinkami.
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany