Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a pokrájíme nadrobno. Z dýně odstraníme zrníčka, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na malé kostky. Jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme je citrónovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, zázvor a polévkovou lžíci kari koření. Smažíme 2–3 minuty, přidáme nakrájenou dýni, jablka a dochutíme. Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut.
Nakonec hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Při podávání na talíři každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a nakrájenými bylinkami.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce