V hrnci zpěníme na lžíci másla a lžíci oleje cibuli, mrkev a česnek, přidáme dýni a ještě krátce opékáme. Zalijeme vodou, šťávou z pomeranče, přidáme bujón a asi 30 minut zvolna vaříme. Odstavíme, rozmixujeme a uvedeme znovu do varu. Podle chuti osolíme a opepříme a vmícháme smetanu. Podávame s opečenou houskou.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky