Dýni nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku a přidáme nakrájenou dýni. Orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, případně i nakrájenou mrkev. Osolíme a vaříme doměkka.
Nakonec rozmixujeme s kari a chilli.
Na talíři můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany (nebo jogurtu) a kapkou olivového oleje.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance