Dýni nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olivový olej, na něm zpěníme cibulku a přidáme nakrájenou dýni. Orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, případně i nakrájenou mrkev. Osolíme a vaříme doměkka.
Nakonec rozmixujeme s kari a chilli.
Na talíři můžeme ozdobit lžičkou zakysané smetany (nebo jogurtu) a kapkou olivového oleje.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových