Kmínová polévka s bramborem
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené… více o Kmínová polévka s bramborem
2.87
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín (asi polévkovou lžíci), zamícháme a přidáme nadrobno nakrájené… více o Kmínová polévka s bramborem
Pórek očistíme, pokrájíme na kolečka a na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata. Pak zaprášíme moukou, ještě chvíli… více o Smetanová pórková polévka s bramborem
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na… více o Hovězí maso s bramborem v alobalu
Ve středu 29. ledna 2025 začíná nový čínský rok, který bude tentokrát pod nadvládou dřevěného… Celý článek
Umí být sladká, slaná i tak trochu záhadná. Řeč je o miso pastě, naprosto výjimečné… Celý článek
Pokud patříte mezi milovníky smažených jídel, ale zároveň se chcete vyhnout přebytečným tukům… Celý článek
Pokud alespoň trochu sledujete sociální sítě, jistě jste o ní už slyšeli. Tenhle čokoládový… Celý článek
Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu. Necháte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama… více o Zámecké pralinky
Ingredience rychle zpracujeme na těsto a necháme hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme kolečka se… více o Miminka
Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem,… více o Zapečený květák s nivou
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse… více o Celozrnný pivní chléb
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu). Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou… více o Nakládané žampiony se sýrem
Chleba nakrájíme na plátky, vložíme na pečící papír na plech, pokapeme olivovým olejem a pečeme v rozehřáte troubě na… více o A co starý chleba?
Brambory ostrouháme, nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody. Nové brambory vaříme ve slupce. Scedíme, nadrobíme… více o Brambory s tvarohem – rychle a zdravě
Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
Filet osolíme a opepříme, položíme na pomaštěný pečící papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme… více o Cibulový filet
Listové těsto rozválíme a pokrájíme na proužky o velikosti asi 1x6 cm. Jednotlivé proužky dáváme na plech tak, že… více o Sladké mušle
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky).… více o Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak… více o "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené