dl
smetana ke šlehání
nebo na vaření, případně dle chuti i zakysaná smetana
Krutony z dýně:
pečící papír
dýně
pokrájená na kostičky
sůl
pepř mletý
olej
Postup přípravy receptu
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také orestujeme. Dýni osolíme, poprášíme kořením, promícháme, přidáme oloupanou a pokrájenou bramboru a zalijeme malým množstvým vývaru - tak, aby byla dýně ponořená a necháme vařit doměkka. Po uvaření vše rozmixujeme na hladký krém, který dle potřeby zredukujeme na požadovanou hustotu smetanou a vývarem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Krutony: dýni pokrájíme na kostičky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem. Osolíme, opeříme a zakapeme malým množstvím oleje. Dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova za občasného promíchání.
Polévku nandáme na talíře a do jejich středu uděláme z dýňových krutonků malé hromádky.
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Misku vyložíme potravinovou fólií. Dětské sušenky nadrobíme a smícháme s troškou rozpuštěného másla. Tuto drobenku dáme…
více o Batolecí ovocný cheesecake
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě