dl
smetana ke šlehání
nebo na vaření, případně dle chuti i zakysaná smetana
Krutony z dýně:
pečící papír
dýně
pokrájená na kostičky
sůl
pepř mletý
olej
Postup přípravy receptu
Na másle nebo oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou nebo nastrouhanou dýni, kterou také orestujeme. Dýni osolíme, poprášíme kořením, promícháme, přidáme oloupanou a pokrájenou bramboru a zalijeme malým množstvým vývaru - tak, aby byla dýně ponořená a necháme vařit doměkka. Po uvaření vše rozmixujeme na hladký krém, který dle potřeby zredukujeme na požadovanou hustotu smetanou a vývarem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Krutony: dýni pokrájíme na kostičky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem. Osolíme, opeříme a zakapeme malým množstvím oleje. Dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova za občasného promíchání.
Polévku nandáme na talíře a do jejich středu uděláme z dýňových krutonků malé hromádky.
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky