lžíce
med
lze použít i pampeliškový, ale výsledek není tak dobrý
2
šálek
jablečná šťáva
2
šálek
dýně
pokrájené na kousky
0,5
šálek
ananasový džus
ideálně stoprocentní
Postup přípravy receptu
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám.
Uvedl jsem přípravnou dobu 30 minut, ale to platí pouze, pokud dýni pasírujete ručně, pokud máte odšťavňovač, bude vymačkaná za chvíli.
Dýni vymačkáme nebo odšťavníme tak, abychom jí co nejmíň vyhodili.
Přilijeme jablkový a ananasový džus a zamícháme (recept se jmenuje dýňová šťáva, ale samotná nemá výraznou chuť). Potom přidáme lžíci medu a mícháme, než se rozpustí.
Rozlijeme do lahví a necháme hodinu stát v lednici.
Pokud podáváte na halloweenské párty, lze přisypat potravinářské barvivo a vydávat nápoj např. za dračí krev (ačkoliv já to považuji za nezdravý a nevkusný přežitek).
V případě pozdější konzumace je vhodné prolít přes sítko nebo pasírovací plenu, abychom se zbavili kalu na dně lahve.
Nerozlévat do lahví od alkoholu, mohlo by se urychlit kvašení!
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová