lžíce
med
lze použít i pampeliškový, ale výsledek není tak dobrý
2
šálek
jablečná šťáva
2
šálek
dýně
pokrájené na kousky
0,5
šálek
ananasový džus
ideálně stoprocentní
Postup přípravy receptu
Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám.
Uvedl jsem přípravnou dobu 30 minut, ale to platí pouze, pokud dýni pasírujete ručně, pokud máte odšťavňovač, bude vymačkaná za chvíli.
Dýni vymačkáme nebo odšťavníme tak, abychom jí co nejmíň vyhodili.
Přilijeme jablkový a ananasový džus a zamícháme (recept se jmenuje dýňová šťáva, ale samotná nemá výraznou chuť). Potom přidáme lžíci medu a mícháme, než se rozpustí.
Rozlijeme do lahví a necháme hodinu stát v lednici.
Pokud podáváte na halloweenské párty, lze přisypat potravinářské barvivo a vydávat nápoj např. za dračí krev (ačkoliv já to považuji za nezdravý a nevkusný přežitek).
V případě pozdější konzumace je vhodné prolít přes sítko nebo pasírovací plenu, abychom se zbavili kalu na dně lahve.
Nerozlévat do lahví od alkoholu, mohlo by se urychlit kvašení!
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem