Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve, na to rozložíme pokrájenou dýni, polijeme olivovým olejem, osolíme a začneme dusit za občasného míchání.
Je-li třeba, podlijeme trochou teplé vody. Dýně se má rozvařit a udělat hustší kašičku.
Mezitím si uvaříme těstoviny. Když jsou ještě hodně „al dente", scedíme je a dáme na pánev k dýni ještě na minutku za stálého míchání povařit.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou