Jemně nasekaný česnek, pokrájené feferonky a zelenou petrželku (je možné nahradit bazalkou) dáme za studena do pánve, na to rozložíme pokrájenou dýni, polijeme olivovým olejem, osolíme a začneme dusit za občasného míchání.
Je-li třeba, podlijeme trochou teplé vody. Dýně se má rozvařit a udělat hustší kašičku.
Mezitím si uvaříme těstoviny. Když jsou ještě hodně „al dente", scedíme je a dáme na pánev k dýni ještě na minutku za stálého míchání povařit.
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské