Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte na něm špenát a česnek. Lasagne uvařte podle návodu na obalu. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a lehce asi minutu osmažte. Přilijte mléko a na mírném varu nechte probublat, až omáčka zhoustne. Osolte podle chuti.
Do vymazané formy rozložte na dno polovinu měkké dýně, překryjte třetinou lasagní a posypte třetinou sýra. Dále vrstvěte špenát, druhou třetinu lasagní, třetinu sýra, zbylou polovinu dýně a zakončete poslední vrstvou lasagní. Zalijte omáčkou a posypte poslední třetinou sýra. Pečte 40 minut a ihned podávejte krájené na řezy.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem