Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte na něm špenát a česnek. Lasagne uvařte podle návodu na obalu. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a lehce asi minutu osmažte. Přilijte mléko a na mírném varu nechte probublat, až omáčka zhoustne. Osolte podle chuti.
Do vymazané formy rozložte na dno polovinu měkké dýně, překryjte třetinou lasagní a posypte třetinou sýra. Dále vrstvěte špenát, druhou třetinu lasagní, třetinu sýra, zbylou polovinu dýně a zakončete poslední vrstvou lasagní. Zalijte omáčkou a posypte poslední třetinou sýra. Pečte 40 minut a ihned podávejte krájené na řezy.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany