Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte na něm špenát a česnek. Lasagne uvařte podle návodu na obalu. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a lehce asi minutu osmažte. Přilijte mléko a na mírném varu nechte probublat, až omáčka zhoustne. Osolte podle chuti.
Do vymazané formy rozložte na dno polovinu měkké dýně, překryjte třetinou lasagní a posypte třetinou sýra. Dále vrstvěte špenát, druhou třetinu lasagní, třetinu sýra, zbylou polovinu dýně a zakončete poslední vrstvou lasagní. Zalijte omáčkou a posypte poslední třetinou sýra. Pečte 40 minut a ihned podávejte krájené na řezy.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy