Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte na něm špenát a česnek. Lasagne uvařte podle návodu na obalu. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a lehce asi minutu osmažte. Přilijte mléko a na mírném varu nechte probublat, až omáčka zhoustne. Osolte podle chuti.
Do vymazané formy rozložte na dno polovinu měkké dýně, překryjte třetinou lasagní a posypte třetinou sýra. Dále vrstvěte špenát, druhou třetinu lasagní, třetinu sýra, zbylou polovinu dýně a zakončete poslední vrstvou lasagní. Zalijte omáčkou a posypte poslední třetinou sýra. Pečte 40 minut a ihned podávejte krájené na řezy.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze