Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory a dýni – obojí nakrájené na větší kostky a kyselé okurky (nakrájené nebo nastrouhané). Podusíme, osolíme, zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zvolna dusíme cca 35–45 minut, občas promícháme.
Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilijeme 12 % smetanu a majoránku. Už jen lehce povaříme a podáváme.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky