Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory a dýni – obojí nakrájené na větší kostky a kyselé okurky (nakrájené nebo nastrouhané). Podusíme, osolíme, zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zvolna dusíme cca 35–45 minut, občas promícháme.
Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilijeme 12 % smetanu a majoránku. Už jen lehce povaříme a podáváme.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky