Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory a dýni – obojí nakrájené na větší kostky a kyselé okurky (nakrájené nebo nastrouhané). Podusíme, osolíme, zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zvolna dusíme cca 35–45 minut, občas promícháme.
Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilijeme 12 % smetanu a majoránku. Už jen lehce povaříme a podáváme.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví