Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory a dýni – obojí nakrájené na větší kostky a kyselé okurky (nakrájené nebo nastrouhané). Podusíme, osolíme, zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zvolna dusíme cca 35–45 minut, občas promícháme.
Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilijeme 12 % smetanu a majoránku. Už jen lehce povaříme a podáváme.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové