Dýňový guláš

2.7

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks cibule
    • 0,5
      kg brambory
    • sůl
    • 3
      lžička ocet
    • majoránka
    • 1
      ks šlehačka nebo smetana do vaření
    • pepř mletý
    • 4
      paprika - sladká
    • 3
      ks bobkový list
    • rozmarýn
    • 0,3
      muškátový oříšek
    • 0,8
      ks dýně Hokkaido
    • drcený kmín
    • 5
      ks nakládané okurky
    • horká voda
    • olej
    • 2
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme papriku, kmín, muškátový oříšek, ocet a 1/8 l vody. Přidáme syrové, oloupané brambory a dýni – obojí nakrájené na větší kostky a kyselé okurky (nakrájené nebo nastrouhané). Podusíme, osolíme, zalijeme horkou vodou, aby byla zelenina potopená. Přidáme bobkový list, rozmarýn a zvolna dusíme cca 35–45 minut, občas promícháme.
  • Nakonec přidáme cukr, pepř, podle chuti sůl a nakonec přilijeme 12 % smetanu a majoránku. Už jen lehce povaříme a podáváme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: