Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, dýni, skořici, kakao, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Pokud je těsto husté (záleží na šťavnatosti dýně) zředíme ho troškou mléka.
Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Po upečení necháme zchladnout, pak nalijeme polevu, kterou na koláči rovnoměrně rozetřeme. Polevu můžeme posypat ořechy nebo kokosem.
Poleva: v kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme cukr a kakao a kvrdlačkou rozmícháme. Hustou kašičku ředíme na požadovanou hustotu po lžících rumem nebo vodou dle potřeby.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové…
více o Rybízový koláč s polevou
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
Vařené oloupané brambory rozmixujeme…
více o Bramborová bašta – zapečená
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari