Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut.
Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve – broskvový džus, ananas – ananasový džus atd. Je také možné použít kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do půl litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta