Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut.
Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve – broskvový džus, ananas – ananasový džus atd. Je také možné použít kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do půl litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček