Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty. Nakonec přidáme Fantu (zdá-li se nám těsto příliš řídké, dáme limonády o něco méně). Těsto vlijeme na vymazaný plech a pečeme na 180 °C cca 20 minut.
Mezitím uvaříme z džusu pudink. Pomerančový se hodí prakticky na všechno ovoce, ale můžeme samozřejmě použít džus podle druhu ovoce, kterým chceme zdobit. Například broskve – broskvový džus, ananas – ananasový džus atd. Je také možné použít kompotovou vodu a džusem jen doplnit množství do půl litru. Upečenou buchtu poklademe okapaným ovocem a zalijeme připravenou džusovou hmotou. Necháme v chladničce ztuhnout a poté nakrájíme na kostky, které zdobíme šlehačkou.
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice