Džuveč

3.18

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • 6
      ks rajčata Velká
    • 5
      stroužek česnek
    • 200
      g rýže
    • pepř mletý
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 900
      g vepřová plec
    • 10
      ks zelená paprika
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Dusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
  • Na velký pekáč dáme olej, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení vložíme česnek a rajský protlak. Pokud je maso poloměkké, přidáme ho do této směsi spolu s opranou rýží, zalijeme asi litrem vody a dáme do trouby, až je rýže měkká.
  • Podáváme s chlebem. Rýže zvětší svůj objem asi třikrát. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.
Zařazení: Rýže Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: