Na rozehřátý olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájené maso. Dusíme a po chvilce přidáme červenou papriku, pepř, sůl, podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
Na velký pekáč dáme olej, na nudličky pokrájené papriky a na kousky pokrájená rajčata. Po chvilce dušení vložíme česnek a rajský protlak. Pokud je maso poloměkké, přidáme ho do této směsi spolu s opranou rýží, zalijeme asi litrem vody a dáme do trouby, až je rýže měkká.
Podáváme s chlebem. Rýže zvětší svůj objem asi třikrát. Množství přidávané vody závisí na dužnatosti paprik a rajčat.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka