Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3–4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
Dusíme cca 1,5–2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5–6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání cca 5 minut. Sejmeme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem a vrátíme na mírný oheň. Přidáme zakysanou smetanu a jen krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem) nebo přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika