Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3–4 lžíce oleje, a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou.
Dusíme cca 1,5–2 hodiny (podle velikosti a kvality masa, maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme). Měkké maso vyjmeme na talíř a zakryjeme alobalem (porcujeme až po odpočinutí). Omáčku přivedeme k prudšímu varu a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou (asi 5–6 lžic mouky). Povaříme za stálého míchání cca 5 minut. Sejmeme kastrol z plamene, omáčku pomixujeme ponorným mixérem a vrátíme na mírný oheň. Přidáme zakysanou smetanu a jen krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, přikyselíme (citronem) nebo přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka