Estonský kringel

3

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 100
      g máslo změklé
    • 3
      lžička skořice - mletá
    • 10
      lžíce cukr krupice
  • Těsto
    • 1
      lžička sůl
    • 600
      g hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 50
      g rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  • Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
  • Cukr smícháme se skořicí a změklým máslem.
  • Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla se skořicí a cukrem. Potom obdélník srolujeme jako roládu.
  • Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.
  • Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.
  • Jiná varianta: vynecháme skořici a pocukrované těsto posypeme rozinkami.
  • Podle původního receptu se dělá věnec jen jeden, mně připadalo těsta docela hodně, tak jsem ho rozdělila na dvě části.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: