Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
Cukr smícháme se skořicí a změklým máslem.
Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla se skořicí a cukrem. Potom obdélník srolujeme jako roládu.
Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.
Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.
Jiná varianta: vynecháme skořici a pocukrované těsto posypeme rozinkami.
Podle původního receptu se dělá věnec jen jeden, mně připadalo těsta docela hodně, tak jsem ho rozdělila na dvě části.
Kousky kokosu a ananasu (množství podle chuti) prohřejeme krátce na pánvi, jogurt smícháme se lžící skořicového cukru.…
více o Exotický kuskus s ovocem
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.