Prohřejeme troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky.
Hořkou čokoládu si nakrájíme na drobné kousky a 3/4 z nich vmícháme vařečkou do těsta.
Můžeme použít papírové košíčky (raději 2–3, aby se nerozlezly) nebo použijeme silikonové košíčky, případně formy.
Naplníme maximálně 1 cm od vrchního kraje, muffiny hodně vylezou a mohly by přetéci.
Až budeme mít vše naplněno, posypeme zbytkem hořké čokolády a můžeme péct.
Doba pečení je asi 30 minut.
Pokud se nám na špejli přilepí těsto, necháme je dopéct.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem…
více o Luxusní čokoládové muffiny
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů