Prohřejeme troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky.
Hořkou čokoládu si nakrájíme na drobné kousky a 3/4 z nich vmícháme vařečkou do těsta.
Můžeme použít papírové košíčky (raději 2–3, aby se nerozlezly) nebo použijeme silikonové košíčky, případně formy.
Naplníme maximálně 1 cm od vrchního kraje, muffiny hodně vylezou a mohly by přetéci.
Až budeme mít vše naplněno, posypeme zbytkem hořké čokolády a můžeme péct.
Doba pečení je asi 30 minut.
Pokud se nám na špejli přilepí těsto, necháme je dopéct.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem…
více o Luxusní čokoládové muffiny
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka