Smícháme mouku, tuk, ořechy, moučkový cukr, žloutek, 1 balení vanilkového cukru, mléko a rum. Z těchto surovin vypracujeme těsto. Necháme pár hodin odležet v ledničce a poté zpracujeme. Z těsta buď vytvarujeme klasické rohlíčky, nebo můžeme těsto rozválet na silnější plát a použít vykrajovátka.
Pečeme cca 12 minut na 170 °C (v horkovzdušné troubě), rohlíčky by neměly zhnědnout, pak jsou vysušené a lámou se. Po upečení necháme chvilku odležet, aby nebyly úplně horké (cca 3 minuty, stále musí být teplé) a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík