Smícháme mouku, tuk, ořechy, moučkový cukr, žloutek, 1 balení vanilkového cukru, mléko a rum. Z těchto surovin vypracujeme těsto. Necháme pár hodin odležet v ledničce a poté zpracujeme. Z těsta buď vytvarujeme klasické rohlíčky, nebo můžeme těsto rozválet na silnější plát a použít vykrajovátka.
Pečeme cca 12 minut na 170 °C (v horkovzdušné troubě), rohlíčky by neměly zhnědnout, pak jsou vysušené a lámou se. Po upečení necháme chvilku odležet, aby nebyly úplně horké (cca 3 minuty, stále musí být teplé) a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč