Smícháme mouku, tuk, ořechy, moučkový cukr, žloutek, 1 balení vanilkového cukru, mléko a rum. Z těchto surovin vypracujeme těsto. Necháme pár hodin odležet v ledničce a poté zpracujeme. Z těsta buď vytvarujeme klasické rohlíčky, nebo můžeme těsto rozválet na silnější plát a použít vykrajovátka.
Pečeme cca 12 minut na 170 °C (v horkovzdušné troubě), rohlíčky by neměly zhnědnout, pak jsou vysušené a lámou se. Po upečení necháme chvilku odležet, aby nebyly úplně horké (cca 3 minuty, stále musí být teplé) a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami