Smícháme mouku, tuk, ořechy, moučkový cukr, žloutek, 1 balení vanilkového cukru, mléko a rum. Z těchto surovin vypracujeme těsto. Necháme pár hodin odležet v ledničce a poté zpracujeme. Z těsta buď vytvarujeme klasické rohlíčky, nebo můžeme těsto rozválet na silnější plát a použít vykrajovátka.
Pečeme cca 12 minut na 170 °C (v horkovzdušné troubě), rohlíčky by neměly zhnědnout, pak jsou vysušené a lámou se. Po upečení necháme chvilku odležet, aby nebyly úplně horké (cca 3 minuty, stále musí být teplé) a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec