Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový protlak a ještě chvíli společně osmahneme. Podlijeme 1,25 l vody, osolíme a přidáme na kostky nakrájené brambory, které vaříme do poloměkka. Potom přidáme hrst tarhoni nebo těstovinové rýže a polévku dovaříme. Dochutíme masoxem nebo jiným polévkovým kořením.
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.