lžíce
med
1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
omega
0,5 cm plátek ztuženého tuku
250
g
sušené mléko
1
lžička
mandlové aroma
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání – každá pekárna to má jinak, na mé je to program 7 – Těsto, kde nechávám také mísit a kynout těsta určená na pečení mimo pekárnu. Program necháme běžet cca 10 minut, občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách.
Po 10 minutách máme hmotu promísenou do základní konzistence. Vyndáme ji na pracovní desku a ještě tak 2–3× prohněteme (mějte namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy – tuk dá hmotě trochu lesku.
Poté již zpracováváme jako u jiných receptů – obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.
S vodou opatrně, raději postupně přidávat, než to přehnat a pak zahušťovat.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá