lžíce
med
1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
omega
0,5 cm plátek ztuženého tuku
250
g
sušené mléko
1
lžička
mandlové aroma
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání – každá pekárna to má jinak, na mé je to program 7 – Těsto, kde nechávám také mísit a kynout těsta určená na pečení mimo pekárnu. Program necháme běžet cca 10 minut, občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách.
Po 10 minutách máme hmotu promísenou do základní konzistence. Vyndáme ji na pracovní desku a ještě tak 2–3× prohněteme (mějte namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy – tuk dá hmotě trochu lesku.
Poté již zpracováváme jako u jiných receptů – obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.
S vodou opatrně, raději postupně přidávat, než to přehnat a pak zahušťovat.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy