lžíce
med
1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
omega
0,5 cm plátek ztuženého tuku
250
g
sušené mléko
1
lžička
mandlové aroma
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání – každá pekárna to má jinak, na mé je to program 7 – Těsto, kde nechávám také mísit a kynout těsta určená na pečení mimo pekárnu. Program necháme běžet cca 10 minut, občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách.
Po 10 minutách máme hmotu promísenou do základní konzistence. Vyndáme ji na pracovní desku a ještě tak 2–3× prohněteme (mějte namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy – tuk dá hmotě trochu lesku.
Poté již zpracováváme jako u jiných receptů – obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.
S vodou opatrně, raději postupně přidávat, než to přehnat a pak zahušťovat.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem