lžíce
med
1 lžíce medu a 1 lžíce javorového sirupu (nebo jen 2 lžíce medu)
omega
0,5 cm plátek ztuženého tuku
250
g
sušené mléko
1
lžička
mandlové aroma
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma, vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez předehřívání – každá pekárna to má jinak, na mé je to program 7 – Těsto, kde nechávám také mísit a kynout těsta určená na pečení mimo pekárnu. Program necháme běžet cca 10 minut, občas seškrábneme špachtlí hmotu přilepenou na stěnách.
Po 10 minutách máme hmotu promísenou do základní konzistence. Vyndáme ji na pracovní desku a ještě tak 2–3× prohněteme (mějte namočené ruce). Poté si ruce pomažeme tukem a prohněteme naposledy – tuk dá hmotě trochu lesku.
Poté již zpracováváme jako u jiných receptů – obarvení, vyválení na potažení dortu či tvoření ozdob a figurek.
S vodou opatrně, raději postupně přidávat, než to přehnat a pak zahušťovat.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky