Falešný Sachr dortík

2.5

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 7
      ks bílek
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 25
      g kakao
    • 150
      g meruňkový džem
    • 140
      g pšeničná polosvětlá mouka
    • 100
      ml olej
    • skořice - mletá
    • 210
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něj postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho, až se ve sněhu rozpustí. Poté vmíchejte žloutek.
  • Do prosáté mouky důkladně promíchejte kakaový prášek, jemně strouhané ořechy a mletou skořici. Tuto směs pak postupně po lžících zapracujte do pěnové hmoty společně s olejem. Vzniklé stejnorodé těsto vložte do dortové formy. Tu dopředu vytřete tukem nebo máslem a vysypte polohrubou moukou.
  • Dort vkládejte do předehřáté trouby a při teplotě 170–180 stupňů ho pečte 40–45 minut. Upečený dort nechte chvilku ve formě vydýchnout. Zpravidla se uprostřed vyboulí, a proto při dalším ochlazování obraťte dortový korpus tak, aby se jeho tvar srovnal.
  • Vychladlý korpus v polovině výšky prokrojte a promažte meruňkovým džemem. Ten namažte i navrch a z boků. Pokud je džem moc tuhý, zřeďte ho trochou vlažné vody. Následně nechte dort důkladně vychladit v lednici. Studený dort přelijte teplou čokoládovou polevou a opět ho vychlaďte.
  • Jednotlivé řezy doplňte šlehanou smetanou a s úsměvem podávejte. :)
Zařazení: Zákusky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.