Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něj postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho, až se ve sněhu rozpustí. Poté vmíchejte žloutek.
Do prosáté mouky důkladně promíchejte kakaový prášek, jemně strouhané ořechy a mletou skořici. Tuto směs pak postupně po lžících zapracujte do pěnové hmoty společně s olejem. Vzniklé stejnorodé těsto vložte do dortové formy. Tu dopředu vytřete tukem nebo máslem a vysypte polohrubou moukou.
Dort vkládejte do předehřáté trouby a při teplotě 170–180 stupňů ho pečte 40–45 minut. Upečený dort nechte chvilku ve formě vydýchnout. Zpravidla se uprostřed vyboulí, a proto při dalším ochlazování obraťte dortový korpus tak, aby se jeho tvar srovnal.
Vychladlý korpus v polovině výšky prokrojte a promažte meruňkovým džemem. Ten namažte i navrch a z boků. Pokud je džem moc tuhý, zřeďte ho trochou vlažné vody. Následně nechte dort důkladně vychladit v lednici. Studený dort přelijte teplou čokoládovou polevou a opět ho vychlaďte.
Jednotlivé řezy doplňte šlehanou smetanou a s úsměvem podávejte. :)
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
1. Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi…
více o Sušenky z arašídového másla
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)